Top
Tagliata di Manzo

BBQ Time!!!! Heerlijke Tagliata di Manzo

Jawel, het is weer tijd om te barbecueën. Haal je vakantiegevoel helemaal terug met het zelf bereiden van een heerlijk stuk vlees op de barbecue. En hoe kan dit beter door een groot bord Tagliata di Manzo te maken.

Waar je ook komt in Italië, dit overheerlijke gerecht staat op elke kaart in Italë. Een goed stuk ribeye op een bedje van rucola overgoten door heerlijk vers geraspte Parmezaanse kaas. En nog beter om te weten: het bevat weinig calorieën en is super licht om te eten!

Tagliata betekent eigenlijk niets meer dan ‘gesneden’. Wat ermee bedoeld wordt, is een in reepjes gesneden, geroosterd stuk rundvlees, meestal de rib eye, lende of de T-bone. Het beste kun je de rib eye nemen, omdat een hoger vetpercentage de smaak ten goede brengt van dit gerecht. Tagliata is vrij makkelijk om te maken. De truc is te leren wanneer je het vlees moet aansnijden en moet serveren voordat het doorslaat en/ of teveel afkoelt.

 

Recept Tagliata di Manzo ~ 2pers

 

Ingrediënten
350 gr rib eye
75 gr rucola sla
Parmigiano Reggiano kaas geraspt
Takje rozemarijn
Olijfolie
Zout en Peper

 

Methode
Voordat je begint met het vlees te grillen moet het wel op kamer temperatuur zijn.
Zorg dat je barbecue goed warm is en gril de rib eye 3 tot 4 minuten aan elke kant. Het vlees is het lekkerst als het medium wordt geseveerd.
Breng je vlees op smaak met grof zeezout en peper en laat het ongeveer 5 minuten rusten.
Ondertussen kun je je rucola wassen, uit laten lekken en op smaak brengen met zout, peper en olijfolie.
Snijd je steak in in mooie plakken (denk aan de juiste snijrichting anders wordt het vlees taai) en serveer boven op de rucola.
Maak het af met wat parmezaanse kaas en balsamico azijn (de stroperige versie is het beste). De balsamico kun je ook achterwege laten aangezien het vlees al voldoen smaak geeft.

 

Buon appetito!