Lifestyle

Black Friday time!!

Aanstaande vrijdag, 24 november, is het Black Friday!

Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Een bizarre dag, voor zowel de shopper áls de winkelier. In Amerika is het een grote happening. Winkels gaan midden in de nacht open en dan staan er al enorme rijen kopers buiten te wachten om de zeer laag geprijsde, beperkt voorradige artikelen te bemachtigen.

Black Friday is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day en dus altijd op een vrijdag. De meeste werknemers hebben die dag vrij, zodat ze alle tijd hebben om dé aankoop te doen die ze graag willen hebben..

Oorspronkelijk komt de naam Black Friday uit de Amerikaanse stad Philedelphia en werd rond 1965 voor het eerst gebruikt om te verwijzen naar de enorme verkeersdrukte in en rond die stad op de dag na Thanksgiving.

Rond 1981 wordt voor het eerst melding gemaakt van een alternatieve theorie dat op die dag de winkeliers voor het eerst “in het zwart” komen te staan, dat wil zeggen winst beginnen te maken voor het jaar. In de Verenigde Staten is het bij de boekhouding de gewoonte om verliezen in rode inkt in de boeken te schrijven. Uiteraard is dit technisch onjuist, omdat de detailhandel wel degelijk winst maakt gedurende andere tijden van het jaar. Echter, het illustreert hoe belangrijk de kerstperiode is voor het jaarlijks eindresultaat.

Maar goed, het is natuurlijk veel leuker om te weten dat deze traditie langzaam aan richting Nederland komt. Steeds meer winkels/ ketens in Nederland adverteren nu al dat ze grote kortingen gaan weggeven aanstaande vrijdag. Check Blackfriday voor alle deelnemende  webshops en zet Black Friday in je agenda!

Shop ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *