Top
Frose

Frosé, het ultieme zomerdrankje

De zomer komt er aan! En wat is er dan lekkerder dan een goed glas rosé! Maar je kunt meer met rosé. Maak eens thuis een Frosé!

Frosé, een samentrekking van ‘frozen‘ en ‘rosé‘, is hét nieuwste drankje om van te slurpen tijdens een zonnige dag op je terras of balkon. En je kan het super makkelijk thuis maken.

Wat heb je nodig:

  • Fles Rosé (denk aan een friszoete Rose met een niet al te lichte kleur zoals de Casal de Ventozela Espadeiro te koop bij oa Vermeer wijnen)
  • 100 gram suiker
  • Glas Water
  • Handjevol frambozen of aardbeien
  • Sap van 1 citroen
  • IJsblokjes
  • Vriezer
  • Rietjes
  • Mooie glazen

Plaats de fles rosé in een gesloten bakje in de diepvries en laat zes uur rusten. Kook water in een pannetje en voeg de suiker toe. Wanneer de suiker oplost, haal je het pannetje van het vuur en voeg je de aardbeien toe. Laat de siroop vervolgens dertig minuten rusten. Verwijder de aardbeien uit de siroop door gebruik te maken van een zeef.

Daarna doe je alles in de blender: de bevroren rosé, de siroop, het citroensap en de ijsblokjes. Schenk de Frosé in mooie glazen en maak het af met een rietje en wat fruit aan de rand van het glas. Mmmmm, en nu genieten blazen!!!!