Top
asperge

Het is lente dus asperges!

Ook zo gek op asperges? Traditioneel wordt er geoogst vanaf de tweede donderdag van april tot 24 juni, maar ze zijn er al voor de liefhebbers. Er zijn zoveel mooie gerechten mee te maken, maar toch kiezen wij voor de meest klassieke variant! Het witte goud samen met boerenham, krieltjes, ei en boterjus. Tip: Bij veel aspergeboeren kun je ze al laten schillen. Scheelt een hoop tijd. Vraag de schillen mee voor heerlijke soep. Recept Asperges zo 500 gram pp Boerenham zo 150 gram pp Stevige krieltjes Eieren Roomboter Nadat ze geschild zijn snij je de onderkant 1 cm af en leg ze in water. Zet een grote pas op het vuur zodat ze net onderwater liggen en breng aan de kook. Zet ondertussen de krieltjes en de eieren op. Hard of zacht, zoals je het zelf het liefst wilt. Als het aspergewater kookt doe je de asperges er in. Laat ze zachtjes 10 min (dunne) tot een 15 min (dikke) koken. Zorg voor wat bite dan zijn ze het lekkerst. Smelt als laatst de roomboter in een pannetje/ magnetron. Pel de gekookte eieren, giet de krieltje af en haal als laatste de asperges uit het vocht. Leg alles op een mooie schaal/bord. Maak het bord mooi op. Leg de asperges op het bord met daarnaast de krieltjes en de hem. Snij de eieren in partjes of verkruimel ze. Als laatste schenk je de boterjus er over. Ik zeg smakelijk eten!!