Top
Paprikasoep

Ook zo’n zin in paprikasoep?

Soep kan je elke dag wel eten! Tomatensoep is snel bedacht, maar heb je wel eens gedacht aan paprikasoep?

Super makkelijk om te maken en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Én gezond, want er zit alleen maar groente in en wat bouillon.

En om de smaak nog lekkerder te maken vind je hieronder het recept voor geroosterde paprikasoep.

 

Ingredienten voor 4 personen:

3 rode paprika’s

2 tomaten

2 tenen knoflook

1 ui

1 eetlepel tomatenpuree

0,75l kippenbouillon

crème fraiche

olijfolie

Peper en zout

 

Recept:

Zet je oven op de grilstand. Terwijl de gril lekker warm wordt, snijd je de paprika’s in vieren en maak je ze schoon. Vet een braadslee in met olijolie en leg hierin de paprika’s met de schil naar boven.

Laat de paprika’s 25 minuten grillen in de oven, totdat de schil zwart is geworden. Doe de zwart geworden paprika’s in een plastic zakje, sluit deze af en leg het zakje weg gedurende 5 minuten. Na deze 5 minuten haal je de paprika eruit en kun je het velletje makkelijk verwijderen.

Snij de paprika’s én de tomaten in kleine stukjes.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn en fruit dit aan in de soeppan met een scheutje olijfolie. Na 5 minuutjes kun je de tomatenpuree toevoegen en mag je deze even laten meebakken, zodat de zure smaak eraf gaat. Dan kun je de bouillon toevoegen. Laat het mengsel 15 minuutjes zachtjes koken en maak daarna de soep glad met de staafmixer.

 

En klaar is je geroosterde paprikasoep! Schenk het in een soepkom en voeg een eetlepel crème fraiche toe voor een romig resultaat.

 

Eet smakelijk!